Stiga Autoclip 225 S

Denne robot var testens mindste, og den var absolut en letvægter. Det var dejlig let at pakke den ud, men manualen skræmte os lidt. Stor og tyk, for den skulle tydeligvis dække alle sprog på en gang. Men bortset fra det var den let at følge.

Så det gik relativ let at få sat Stiga op. Det gik væsentligt hurtigere end med Robomow, det eneste, der var besværligt, var da vi skulle montere guidekablet til ladestationen. Det var ikke helt så let, men det lod sig dog gøre.

Men efter installation af kablet fik vi problemer. Vi ønskede at indstille klippehøjden til den samme som alle de andre robotter, men her fik vi problemer. Det var nødvendigt at skrue en plade af i bunden af robotten og så bruge en speciel skruetrækker (som var med), til at dreje en skrue, der justerede knivsbladene. Skruetrækkeren var samtidig målepind for højden. Det var absolut ikke nogen let opgave at få sat klippehøjden, her kunne vi godt have ønsket os en mere elegant proces.

Det var let at få lagt kablet ud, og Stiga skulle ikke lave en test, hverken af placering af ladestation eller af kablet. Så vi kom hurtigt i gang med programmeringen af robotten.

Selve programmeringen kunne dog godt have været lettere. Det var en meget langsommelig opgave at programmere den, ikke svært bare meget langsommeligt og besværligt.

Stiga Autoclip 225 S fik dog snart point på den positive skala, for den var meget støjsvag, når den kørte rundt og arbejdede, og størrelsen tiltalte os vildt meget.

Men snart begyndte den at lave problemer for os. For inden for første døgn rev den kantkablet over tre gange, og det på trods af at Stiga er ret let. Forhjulet fik ret let fat i kablet, og når den bakkede så rev den kablet over. I løbet af den første uge måtte vi ud hver eneste dag, minimum en gang om dagen, for at splejse kablet.

Stiga skrev intet i manualen om at kablet skulle graves ned, men det var hvad vi endte med at gøre.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Gik i stykker under testen

Stiga Autoclip 225 S kommer dejlig tæt på træer og forhindringer, og græsset slås pænt. Men resultatet er dog ikke helt så pænt som de øvrige robotter.

Derimod har Stiga et helt andet problem, nemlig ladestationen. Alle de andre robotter i testen har en helt flad ladestation, men Stiga kommer har høje sider på ladestationen, og det betyder at græsset vokser op ad ladestationen, og det er altså ikke specielt kønt.

Samtidig så gik Stiga i stykker for os under testen. Pludselig en dag kørte den ikke længere og blev ved med at skrive en fejlkoden vi ikke kunne finde i manualen. Den sagde ogsån at vi skulle genstarte robotten, men uanset hvor mange gange vi forsøgte at genstarte den, så lykkedes det ikke for os at få den til at virke igen.

Vi snakkede med Stiga om problemet og fik at vide, at vi skulle skrue toppen af robotten og se om ledningen til batteriet var gået løs – åbenbart et problemn der var kendt. Men det lykkedes ikke for os at få toppen af og tjekken om det faktisk var fejlen. Vi er overbevidste om at den fejl skal klares på et værksted.

Vedligeholdelsen er let, og som med de andre robotter samler der sig intet nævneværdigtn når robotten arbejder.

Som med Robomow har den en fast klinge, og alt der kommer ind under den bliver hakket i små stykker.

Stiga Autoclip 225 S skal dog have ros for vægten. For støder den ind i noget, så betyder det ikke det store.

Produktinformation

  • Produktnavn: Stiga Autoclip 225 S
  • Producent: Stiga
  • Maks plæneareal: 1.100 m2
  • Klippebredde: 25cm
  • Klippehøjde: 20-80cm
  • Batterikapacitet: 2,5A
  • Hældning: Op til 20%
  • Størrelse: 53,3 x 42 x 25,2 cm
  • Vægt: 9,8kg
  • Pris: Set til kr. 10.500,
  • Mere information hos Stiga:

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Størrelsen til trods, så er Stiga Autoclip 225 S en ret dyr maskine. Prisen ligger på lige over 10.000 kroner, og det til trods for at den er testens mindst avancerede robot. Den klipper pænt og den er dejlig støjsvag, men den river kablet over alt for ofte.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?